Studenti oboru kuchař z příbramské věznice poměřili síly se studenty praktické školy

foto: Věznice Příbram

BYTÍZ/PŘÍBRAM – Ve společném projektu učiliště Věznice Příbram a Odborného učilistě, Praktické školy a materšké školy Příbram IV (Pod Šachtami) se uskutečnila první akce s názvem „Vaříme spolu“. Tento neobvyklý a inovativní projekt si kladl za cíl porovnat dovednosti žáků obou škol při společném vaření ve cvičné kuchyni v prostorách výrobně-vzdělávací haly Věznice Příbram. Akce, která se konala pod záštitou Ředitele kanceláře generálního ředitele Vězeňské služby ČR, měla rovněž za cíl sdílení zkušeností a motivaci žáků do dalšího učení.

Menu škol bylo pečlivě sestaveno a reflektovalo specifika regionu. Zatímco menu školy v Příbrami obsahovalo Chlebíček s pomazánkou z řepy, Kulajdu se zastřeným vejcem, Těstovinový salát s kuřecím masem a Ovocný moučník, menu ŠVS se zaměřovalo na téma „Brambory v české kuchyni“ a obsahovalo bamboračku, bramborový salát a dezert Krkonošskou natřásanku.

„Samotné vaření započalo brzy ráno a účastnilo se ho omezené množství žáků z obou škol. Atmosféra celého dne byla plná spolupráce a poklidu. Po dokončení přípravy jednotlivých chodů mělo vedení OU, PrŠ, ZŠ a MŠ Příbram IV a vedení SOU VS ČR spolu se zástupci Oddělení výkonu trestu Věznice Příbram možnost degustovat a posoudit připravená menu,“ uvedl tiskový mluvčí příbramské věznice Vladimír Rampas.

Výsledky byly ohodnoceny jako velmi dobré. Akce se zorganizovala bezchybně a srovnání úrovně připravenosti žáků obou škol bylo velmi pozitivní. Všichni zúčastnění mohou s uspokojením konstatovat, že projekt „Vaříme spolu“ byl úspěšný a přinesl ovoce jak z hlediska organizace, tak z hlediska vzájemného srovnání dovedností žáků.

 

Komentáře